Bryghuset Vendia er Hjørrings stilfulde restaurant og bryggeri, som byder på lækre smagsoplevelser, varierende fra smagfulde specialøl til unikt anrettet mad. Ølkongressen har indgået et samarbejde med bryggeriet, og forhandler nu alle de lækre nordjyske specialøl. Under denne side har vi samlet bryghusets egen historie samt informationer, så i som erhvervskunder kan få et indblik i bryghuset.

Bryghuset Vendia

Ejendommen på Markedsgade (tidl. Fredensgade) 9 blev opført i 1941. På initiativ af Hjørring Amts Landboforening blev der overfor Hjørring Eksportsamlestald opført en administrationsbygning med tilhørende restaurant (Markedsrestauranten).

Denne bygning dannede endvidere domicil for tre af Hjørrings banker, ligesom kredsdyrlægen og inspektøren havde lokaler her. Det er i samme bygning, du finder Bryghuset Vendia, som stadigvæk står pænt i det nordjyske. Udover det flotte bryggeri, finder du også en flot og elegant restaurant. .

 

 

Bryghuset Vendia har eksisteret siden 2006 og består i dag af et anlæg på 8,5 hl pr. bryg. Bryghuset er opbygget, så det fungerer efter helt moderne brygprincipper. Der er etableret 6 tk. Gærings-/lagertanke på hver 800 liter samt 2 stk. på 1600 liter. Det er gammeldags håndværk, der giver den gode smag. Vand og malt mæskes til urt. Efter filtrering koges urten med humle. Den kogende urt nedkøles til mellem 10 og 20 grader alt efter øltype og pumpes til gærtanken, hvor gæren tilsættes. Gæren omdanner sukkerstoffet i urten til alkohol og kulsyre. Efter 2-3 uger og op til 12 ugers lagring er øllet færdig og klar til servering.

 

 

Bryghuset Vendia - Bistro, Bar og Deli

På brasseriet er det de lidt dyrere retter, der serveres. Brasseriet har traditionelt en fast menu, hvide duge og professionelt ansatte - det vil sige hyret personale med en faguddannelse. Der er et stort udvalg af drikkevarer - fra vin & øl til spiritus. Brasserie betyder direkte oversat bryggeri. Det er således en helstøbt gourmetoplevelse, der venter på Bryghuset Vendia. Desuden er det traditionelt en restaurant for livsnydere, der går ud for at være i selskab, se og blive set - og ikke blot for at stille sulten.

Bistro eller bistro er en betegnelse for mere rustikke madhuse, der havde sit udspring i kælderrestauranten, som udlejere tjente en ekstra skilling på at have. Her tilbød de oprindeligt lejerne mad, men åbnede senere op for offentligheden. Betjeningen er derfor mere rustik og hjemlig, og man kan tillade sig mere. Retterne er traditionelt enkle med stor fokus på velsmag. Udvalget af drikkevarer er tilpasset menukortet og ikke mindst til de gæster, der kommer hyppigt.