På det historiske Ludvigslyst i Svejbæk serveres økologiske måltider til alle anledninger - frokost, jazz arrangementer eller bryllup. Sort Sol er en rund økologisk porter til maden eller i Black Velvet.

Traktørstedet Ludvigslyst

På restaurant Traktørstedet Ludvigslyst serveres der altid økologiske øl, hvor Sort Sol eksempelvis er en fast klassisker på menukortet.

 


Black Velvet med østers/zucchinisnacks


Inviter gæsterne, sammensæt en menu efter humør og evner. Nedenstående skal betragtes som en indledning til en god aften. Påfør dig et forstykke og sørg for at du har følgende ved hånden:

Ingredienser:
Mindst 24 friske østers; gerne danske.
En kasse kold Sort Sol
Mindst en flaske tør, mousserende vin (vi foretrækker økologisk Tysk Sekt fra Georg Forster i Nahe).
Et lille bundt meget fintsnittet purløg
En håndfuld hakket bredbladet persille
Selvhævende mel (købes hos asiatiske købmænd - kan erstattes med alm. Hvedemel + lidt baking soda/natron)
God smagsneutral olie friturestegning.
Salt og peber
Frisk dild og citron Små grønne zucchinier skåret i bjælker
Aiöli - helst hjemmelavet
Et godt surdejsbrød; mørkt og maltet

Værktøjer:
En solid østerkniv
To-tre rene viskestykker
En skarp kniv
To skåle og et piskeris
En gryde og en hulske, samt fedtsugende papir



Tilberedning:
Start med at åbne dine østers. Hæld vandet fra dem (kan evt. bruges til noget andet, hvis man er kreativ). Hvis du ikke ved hvordan man åbner østers, så spørg en ven eller søg på nettet. Sørg for at der INGEN skaller er på dem. Læg muslingerne til afdrypning på et rent og duftløst viskestykke.

Hæld et par store skefulde selvhævende mel og lidt salt i hver skål og tilsæt Sort Sol (øl fra Grauballe Bryghus) til dejen har en konsistens, som en lidt for tyk pandekagedej.

Varm din olie op i en gryde eller fritøse, til den når en temperatur på 180 grader.

I den ene skål tilsættes dejen den hakkede persille, salt og groftkværnet sort peber. I den anden skål skal dejen være neutral, dog med lidt salt.

Zucchinistavene vendes i persilledejen, og overskydende dej dryppes af, inden de dyppes i den varme olie. Steges til de er gyldne og sprøde og lægges på det fedtsugende papir.

Østersene vendes i den finthakkede purløg, derefter i dejen og til sidst i olien, til de også er færdige.

Snacksene spises varme med aiöli og det maltede grove brød. Den oplagte ledsager hertil vil være kold.

Black Velvet - drikken
Hæld dit champagneglas halvt op med mousserende vin, og derefter med Sort Sol. Justeres efter behag.